Showtime

In Nederland organiseren Felikat en Mundikat  internationale kattenshows onder auspiciën van de Fédération Internationale Féline( FIFe). Deze shows zijn voor zo goed als alle kattenrassen en de katten van de door de FIFe erkende rassen kunnen certificaten behalen die geldig zijn voor de registratie van een FIFe titel. Ook huiskatten zijn welkom op deze shows!

 

(c) Suzanne Le GoodOp alle tentoonstellingen kunnen exposanten uit het binnen- en buitenland inschrijven. Op de showpagina's van Felikat en Mundikat vindt u als exposant de showinschrijf informatie.

 

De shows zijn voor alle rassen en worden verdeeld in 4 categorieën:

Categorie 1: Pers & Exotic 

Categorie 2: Halflangharen 

Categorie 3: Kortharen & Somali 

Categorie 4: Oosterse rassen

 

In elke categorie worden Best in Show prijzen uitgereikt aan de beste kater, poes, kastraat kater, kastraat poes, junior en kitten. Daarnaast kennen we: Beste Huiskat, Beste Veteraan en Beste Kittengroep. 

 

Uiteraard bent u ook van harte welkom als bezoeker. Naast het bekijken van de verschillende kattenrassen kunt u de keuringen van de katten zien en de Best in Show verkiezing door de (internationale) FIFe keurmeesters bijwonen. In de tentoonstellingshal kunt u bij de standhouders terecht voor informatie over c.q. het kopen van allerlei kattenproducten of u kunt diverse kattenliefhebber spulletjes aanschaffen. Ook de rasclubs zijn present met hun informatie- en rasartikelenstand. De SIOK stand is er alleen op Felikatshows.

De shows zijn voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De aanvang van de Best in Show verkiezing is meestal rond 15.30 uur. Het einde show is in principe om 18.00 uur, behalve als de Best in Show verkiezing nog niet is afgerond.

 

Voor informatie over de datum en de plaats van de komende Felikat en Mundikat tentoonstellingen vindt op de Felikat showagenda of Mundikat showagenda. Voor datum en plaats van internationale tentoonstellingen verwijzen wij u naar de FIFe showagenda.

 

 

* Het "Please Do not touch me" bordje is gemaakt door Suzanne Le Good