Dekkaters

 

Alle katers op het dekkateroverzicht zijn (beperkt) beschikbaar voor buitendekkingen. De kater dient in het bezit te zijn van een stamboom, microchip en een negatieve leukemie- en aidstest (FELV/FIV) die op het moment van dekking niet ouder is dan 1 jaar. Daarnaast is een verklaring van de dierenarts vereist waarin wordt aangegeven dat de kater beschikt over twee ballen en geen navelbreuk heeft. Uiteraard dient de kater is goede conditie te verkeren, vrij te zijn van paraieten en te beschikken over een op het moment van dekking geldige katten- en niesziektevaccinatie. Geheel witte katten dienen in het bezit te zijn van een dierenartsverklaring, waarin staat of de kater wel of niet horend is aan beide oren. Dekkaters mogen niet gebruikt worden voor dekkingen als de nakomelingen geen stamboom krijgen.

 

Als aanvullende voorwaarde voor plaatsing op het dekkateroverzicht vraagt SIOK een PRA-test. Voor geheel witte katten wordt een niet-doofverklaring middels een BAER test geadviseerd. Voor alle regels omtrent fokken en het houden van dekkaters verwijzen wij u naar de regelement die u kunt vinden op de pagina Rasclub -> Statuten en reglementen. Het staat een dekkater eigenaar echter vrij om nog extra aanvullende eisen te stellen.  Informeer daarom tijdig naar de voorwaarden zodat u niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. Het verkrijgen van een dekking is een gunst verleend door de katereigenaar en geen recht van de poezeneigenaar.

 

Bij vragen en/of voor advies kunt u contact opnemen naar de 'Informatie Dekkaters', te vinden op de pagina Rasclub - > 'Wie doet wat'. Indien u vragen heeft over een specifieke dekkater, dan dient u contact op te nemen met de desbetreffende dekkatereigenaar(es).

 

  DSC0010